POSJETA FESTIVALU NAUKE U BEOGRADU

Učenici  IV6 razreda (prirodno izborno područje)  u pratnji  profesorice biologije Sanele Isaković,  profesorice hemije Nudžejme Efendić i pedagogice Elide Čaušević su od 15. Do 17. decembra 2017. posjetili Festival nauke u Beogradu.
Na Festivalu nauke učenici su imali priliku upoznati se sa različitim naučnim eksperimentima i izumima iz oblasti prirodnih nauka.
Cilj  posjete festivalu je bio upoznavanje važnosti praktične nastave i praktičnih iskustava, te povezivanje teorije i prakse prirodnih nauka koje učenici izučavaju.

Za učenike je organizovana panoramska posjeta grada Beograda u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Tom prilikom su učenici posjetili Kuću cvijeća i Muzej historije Jugoslavije posvećen jugoslovenskom predsjedniku Josipu Brozu Titu i historiji Jugoslavije kroz sva njena razdoblja. Organizovani su i obilazak kulturnih znamenitosti grada uz  obalu Save. Obišli su hram svetog Save,Slaviju, parlament, gradsku vijećnicu i Terazije. Također su obišli i ostale znamenitosti, te Kalemegdan i beogradsku tvrđavu

Posjeta Festivalu nauke u Beogradu je pozitivno utjecala na učenike, poboljšavši njihovo znanje  iz oblasti prirodnih nauka i proširivši im životne vidike.