PRVA SVEČANA DONATORSKA VEČERA DRUGE GIMNAZIJE SARAJEVO

U četvrtak, 28. decembra 2017. godine održana je Prva svečana donatorska večera Druge gimnazije Sarajevo.
Inicijatori večere su bili trenutni učenici Druge gimnazije Sarajevo, čija je ideja podržana od direktora Seida Alibegovića i predsjednice Alumni asocijacije Druge gimnazije Dženete Ajanić.
 
Događaj se realizirao u 19 sati u prostorijama Bečke kafane hotela Europa. Cilj Prve svečane donatorske večere jeste da kroz prikupljena sredstva zadovolji potrebe svih učenika kroz programe stipendiranja, proširivanja školske biblioteke, te podržavanje finansiranja učešća učenika u maturskoj ekskurziji koja se treba realizovati krajem drugog polugodišta školske 2017/18 godine.
 
Ovaj događaj je jedinstvena prilika da se okupe, kako bivše učenici, tako i roditelje učenika koji trenutno pohađaju Drugu gimnaziju Sarajevo. Pored toga, dio uzvanika su i vodeće ličnosti bosanskohercegovačkog društva, poput predstavnika najviših političkih institucija, vodećih medijskih kuća, uspješnih kompanija i nevladinog sektora, kao i predstavnici diplomatije u Bosni i Hercegovini. Još od 1905. godine Druga gimnazija Sarajevo pruža učenicima kvalitetno obrazovanje. Uspješnost njenih metoda se ogleda u uspješnosti njenih bivših učenika, od kojih mnogi danas imaju značajne položaje u društvu. Ipak, svjesni smo da uvijek ima prostora za napredak. Mnogi faktori predstavljaju prepreke u još boljem nastavku ove pozitivne priče koja traje 112 godina.
 
"Uvijek sam pozitivno iznenađen novim incijativama učenika Druge gimnazije. Ovaj projekt mi je posebno drag s obzirom na to da se odvija u saradnji sadašnjih i bivših učenika ove škole", izjavio je trenutni direktor Druge gimnazije Sarajevo Seid Alibegović.
 
Dario Lončarević, učenik trećeg razreda i incijator ovog projekta je dodao: "Veoma vjerujem u uspjeh ove inicijative, nadam se da će se ova večera pretvoriti u tradiciju”.
 
Ohrabrujemo sve prijatelje i bivše učenike Druge gimnazije Sarajevo da doprinesu ovom događaju svojim učešćem. Računajući na potpuno razumijevanje. podršku zainteresiranih, nadamo se da ćemo zajedno provesti večer ispunjenu dobrim druženjem, zabavom i muzikom, a sve u lijepu svrhu.