POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Prigodnom svečanošću u petak 1. septembra počela je nova školska godina za učenike Druge gimnazije.

Ovo je bio poseban trenutak za sve učenike, roditelje i profesore, a naročito za učenike prvih razreda, za koje dolazak u srednju školu predstavlja novi životni izazov.

Svečanosti održanoj u dvorištu škole prisustvovao je veliki broj učenika i profesora. Učenicima se obratila Merisa Drakovac, pomoćnica direktora, koja je  im je poželjela dobrodošlicu, ističući da je ove godine naša škola upisala ukupno osam odjeljenja prvih razreda. Sudeći po rezultatima prilikom upisa, u našu školu upisali su se najbolji među najboljima, što svakako dovoljno govori o kvalitetu učenika ove generacije prvih razreda.

U ime Općine Cebntar obratio se načelnik Srđan Mandić, koji je kazao da je Druga gimnazija jedna od najboljih škola u Sarajevu, a i šire, i poručio učenicima da trebaju biti ponosni što svoje obrazovanje nastavljaju u takvoj ustanovi.

Nakon toga, učenici su u pratnji svojih razrednih starješina održali svoj prvi čas i tako ozvaničili početak svog školovanja u našoj školi.

Svim učenicima, roditeljima i profesorima želimo sretan početak nove školske godine, s uvjerenjem da će biti bolja i uspješnija od pretodne.