GIMNAZIJADA 2023 - TREĆI DAN: DRUGA JE ŠAMPION!!!

Nakon tri dana, 27.10.2023. svečano je zatvoreno ovogodišnje izdanje Gimnazijade. Druga gimnazija Sarajevo pamtiće je po mnogim trofejima koje je osvojila, te još jednom pokazala svoju dominaciju. Dokazali smo da su naši učenici svestrani, da nisu jedino dobri u matematici i informatici već i u mnogim sportovima. Mnogi su rekli da se rijetko na terenu vidi uigranost ekipe, naročito one čiji članovi su poznanstva stekli tek tokom priprema.

Danas su naši košarkaši odigrali dvije utakmice, prvu protiv Prve gimnazije, a drugu protiv Treće gimnazije. Obje utakmice su bile iznimno napete. Prvu utakmicu smo kao i jučerašnju započeli postigavši dva poena u prvih pet sekundi susreta. Prvu četvrtinu smo poveli s impresivnih 16:9, a drugu četvrtinu smo zaokružili na 28:22.

Naši reprezentativci su utakmicu polufinala završili s 13 poena razlike, finalnim rezultatom 49:36. U finalu su se susreli sa Trećom gimnazijom. U tom susretu su još jednom pokazali svoju dominantnost, završivši utakmicu 38:20.

ALBUM

Odbojkašice naše škole su ponovno odnijele pobjedu u prvoj utakmici protiv Prve gimnazije. Meč koji je počeo u 9:00 je završio prvim setom s rezultatom 25:19. Drugi set je bio mnogo napetiji od prvog, ali su naše odbojkašice  odnijele još jednu pobjedu ostvarivši rezultat 25:18 u drugom setu. U drugom meču protiv Treće gimnazije, naše odbojkašice su ponovno odnijele pobjedu u oba seta. S ovom pobjedom je odbojkaška reprezentacija Druge gimnazije osvojila prvo mjesto u odbojkaškoj kategoriji na Gimnazijadi 2023.

ALBUM

Naše, bez zadrške, vrhunske sportiste primio je i direktor Druge gimnazije, Seid Alibegović, prof. koji nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom. Podsjećamo, Druga gimnazija je ostvarila prvo mjesto u košarci-muška konkurencija, odbojci-ženska konkurencija, te stonom tenisu-ženska konkurencija.

ALBUM

Na kraju smo dužni zahvaliti se i našim profesorima i učenicima koji su bodrili naše takmičare u najgorim trenucima-kada umor pokušava savladati tijelo. Zahvaljujemo i organizatoru na pozivu i odličnoj organizaciji takmičenja.

Novinari reporteri: Lejla Sajra Ramović, Faruk Pojskić, Almina Ganić, Harun Mešić, Velida Salihić

Fotoreporteri: Velida Salihić, Merjem Rovčanin, Esma Čopra, Nejra Kovačević, Sajra Mušanović

Urednik u DESK-u: Tin Bender-Dobardžić i Velida Salihić

Urednik Redakcije Druge gimnazije: Mak Topčić

Koordinator Redakcije Druge gimnazije: Merima Kurtović Čengić, prof.