PROFESORICA DŽENETA AJANIĆ NOMINOVANA ZA „CAMBRIDGE DEDICATED TEACHER AWARD“

Podučavanje mladih zajednička je misija nastavnika širom svijeta. Ona se ne iscrpljuje, niti ograničava nastavnim programom jer nastavnici imaju potencijal da budućim generacijama promoviraju životne vrijednosti, podržavaju ih i podupiru u njihovim ambicijama, postaju i ostaju njihovi cjeloživotni prijatelji.

To zna najbolje naša profesorica Dženeta Ajanić, koja je nedavno nominovana za prestižnu „Cambridge dedicated teacher award“ nagradu. Najbolji među njima ostaju zapamćeni i nakon završetka škole i osjete zahvalnost svojih nekadašnjih učenika kao što je to slučaj s našom profesoricom Dženetom Ajanić, ugodno iznenađenom viješću o nominaciji za „Cambridge Dedicated Teacher Award“ koja je nedavno stigla od bivših gimnazijalaca.

Ponosni smo da je profesorica iz Druge gimnazije Sarajevo prva nominirana profesorica iz Bosne i Hercegovine za ovu prestižnu nagradu, koju osjećamo svojom baš kao i našu profesoricu matematike. Profesorici Dženeti želimo sreću u daljem procesu žiriranja za dodjelu nagrade, mada je za nas ona već pobjednica.

Na to nas podsjećaju riječi znamenite edukatorice i Ted govornice, Rite Pierson: „Djeca ne uče od ljudi koje ne vole!”