119 godina, sa stilom

Za svoju 119. obljetnicu, Druga gimnazija Sarajevo je na inspirantan način sagledala se na sve godine postojanja, i osigurala budućnost za nove generacije.

Program, ove godine obilježen Danom otvorenih vrata Druge gimnazije Sarajevo imao je cilj da bude sve – samo ne običan.  Aktivnosti su uključivale tombolu, eksperimente i demo u našim kabinetima, zajedno sa nastupom Drugovizije, projektom koji se održava kroz CAS program IB DP učenika. Potencijalnim učenicima i njihovim roditeljima bili su na mogućnosti štandovi za nacionalne i IB programe, s ciljem da pruže prvoručne informacije od učenika samih.

Komentarišući na događaj, v.d. Direktorica, prof. Merisa Drakovac rekla je „Na jedan zaista lijep način smo obilježili 119 godina naše škole.“ Također smo čuli i povratne informacije od učenika i njihovih roditelja, gdje nam je Benjamin Hondo kazao „Mislim da je Druga gimnazija jedna od najjačih gimnazija, ako nije i najjača gimnazija koja postoji u Kantonu, i želio bih tu upisati kao svoj prvi izbor!“.

Na koncu događaja, održana je tombola u dvorištu škole gdje su sretni učesnici dobli vrijedne nagrade.

U završnici, Druga gimnazija Sarajevo se zahvaljuje svim učesnicima i volonterima na uspješnom događaju, te se nadamo da ćemo vas uskoro vidjeti u našim klupama.

Ispod su linkovi na albume sa aktivnostima u školi:

SVEČANA PRIREDBA

KUĆA ZNANJA

MUZEJ

BAZAR

TOMBOLA

ROBOTIKA

BIOLOGIJA

IB/NAC INFO

DRUGOVIZIJA

BIBLIOTEKA

REDAKCIJA

OLIMPIJCI

INTERVJUI

SLIKE IZ ŠKOLE

Redakcija Druge gimnazije:

Autor, Editor, Urednik: Tin Bender – Dobardžić

Novinar: Lamija Druškić

Fotoreporteri: Merjem Rovčanin

                        Esma Čopra

                        Merjem Pamuk

                        Tajra Škrijelj

                        Najla Biogradilić

                        Tin Bender-Dobardžić

Koordinator redakcije profesorica Merima Kurtović Čengić