SJAJNI USPJESTI PREDSTAVE "HANKA"

15. februara 2017. u Drugoj gimnaziji Sarajevo je održana audicija za predstavu ”Hanka”. Profesorice Amela Vranac, Džanina Nukić i Lejla Avdagić su sa učenicima Ajnom Prndelj, Amnom Buljušmić, Iman Mustafić i Emirom Kapetanovićem uspjeli suziti težak izbor i napraviti podjelu uloga. Glumačka postava predstave se sastoji od 21 učenika drugih i trećih razreda i naravno ne smijemo zaboraviti našu najmlađu glumicu koja ima samo osam godina. Tog dana su počele višemjesečne pripreme. Učenici su samostalno radili kako na scenografiji, kostimografiji, muzici tako i na prikupljanju novca za ekskurziju i za odlazak u Konjic na 15. Festival Srednjoškolskog Dramskog Stvaralaštva Bosne i Hercegovine.

Pretpremijera predstave je bila 5. aprila u Drugoj gimnaziji Sarajevo, a premijera 6. aprila upravo na Dan naše škole. Predstava je dobila mnoge pozitivne kritike pa su tako napisani i članci na web portalima depo.ba i oslobodjenje.ba. Poslije toga ”Hanka“ je odigrana još jednom i to u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Tada je među gledaocima bio i naš poznati režiser Haris Pašović koji je zadovoljan nakon izvedbe objavio divnu kritiku na svom facebook profilu. ”... Ono što je najviše impresioniralo je kako je to konkretna predstava, bez "šupljiranja" - što je prava lekcija mnogim predstavama u profesionalnom teatru! Izvanredan tim i zanimljiva scenska rješenja…”

21. aprila predstava putuje u Konjic na festival. Tamo ekipa provodi dva divna i kvalitetna dana i vraća se u Sarajevo sa tri nagrade. Nagrada za najboljeg glumca - Harun Arnautović, najbolju glumicu - Lara Sutović te za kostimografiju - Alida Selmani. Ponosni na dosadašnje uspjehe, ekipa “Hanke” nastavila je izvoditi planirane predstave, počevši već od ponedjeljka, 8. maja, u Jelićevoj povodom dana Općine Centar.