UČENICE DRUGE VICEPRVAKINJE LIGE SREDNJIH ŠKOLA U MALOM FUDBALU

Liga srednjih škola u malom fudbalu ove školske godine je realizirana tokom februara i marta, a utakmice su igrane svake nedjelje. U prvoj fazi takmičenja, pored naše škole, u grupu B su bile smještene i Srednja poljoprivredna škola,  Saobraćajna škola, Elektrotehnička škola za energetiku, Građevinsko  geodetska škola i Tekstilna škola.
U grupnoj fazi, učenice druge gimnazije su ostvarile sljedeće rezultate:
1.    kolo: pobjeda protiv Poljoprivredne škole od 1:0,
2.    kolo: pobjeda protiv Saobraćajne škole od 6:0,
3.    kolo: pobjeda protiv Elektrotehničke škole za energetiku od 1:0,
4.    kolo: neriješeno protiv Građevinsko  geodetske škole rezultatom 0:0,
5.    kolo: poraz protiv Tekstilne škole sa 2:3.
Zauzevši drugo mjesto u grupi sa 10 bodova, ekipa Druge gimnazije se plasirala u polufinale takmičenja, gdje je nakon remija u regularnom dijelu utakmice (1:1) došla do pobjede nad Ugostiteljsko  turističkom školom poslije izvođenja penala.

U uzbudljivom finalu učenice naše škole su još jednom izašle na megdan protiv ekipe Tekstilne škole, a rezultat na kraju utakmice je bio 3:3 pa se pristupilo izvođenju penala. Nažalost, ovaj puta sreća je našoj ekipi okrenula leđa, tako da su se naše učenice morale zadovoljiti drugim mjestom.
Za najbolju igračicu Lige srednjih skola u fudbalu Kantona Sarajevo je proglašena naša učenica Selma Dević (II1), a za najboljeg golmana je proglašena još jedna učenica Druge gimnazije Belma Šabanović (I1).
Za našu školu su nastupale: Belma Oruč (kapiten), Hana Fehratović, Rebecca Serra, Nadža Bogilović, Mediha Kahrović, Neira Alispahić, Selma Dević, Ena Isen, Amina Hodžić, Ema Šahbegović i Belma Šabanović.
Ovim putem upućujemo čestitke našim takmičarkama i profesoru Sporta Ivanu Grabovcu.