UČENICI NAŠE ŠKOLE U ORGANIZACIJI PRVE CEO HIGH SCHOOL KONFERENCIJE

CEO konferencija (Career and Entrepreneurship Opportunities) u saradnji s Ekonomskim fakultetom u Sarajevu predstavlja godišnji događaj koji povezuje mlade sa uspješnim ljudima čiji pozitivni primjeri motivišu na proaktivan pristup poduzetništvu i razvoju karijere.  Prvi put je održana 2012. godine te od tada niže uspjehe na svim narednim konferencijama i privlači hiljade mladih širom regiona.
Ove godine održat će se i prva CEO High School konferencija, u organizaciji četiri sarajevske srednje škole, među kojima je i Druga gimnazija. Predstavnici naše škole su učenici četvtog razreda: Azra Cvrk, Lejla Omeragić, Emir Pita, Nijaz Karahmetović, Emir Kurtović, Hana Osmanković i Ena Ibrović uz koordinaciju CEO High School profesora  koordinatora, Elide Čaušević.
Cilj konferencije je potaknuti mlade srednjoškolce na inovativno i poduzetničko razmišljanje i njihovo upoznavanje sa mogućnostima i prilikama kako kroz rad na organizaciji konferencije, tako i kroz druge prilike volontiranja. CEO High School konferencija ima za cilj kroz nekonvencionalne i zanimljive konferecijske sadržaje biti inspiracija učesnicima, kako u odabiru njihovog daljeg obrazovanja tako i u usvajanju praktičnih vještina i znanja potrebnih tržištu rada.
Govornici CEO High School konferencije su uspješni mladi ljudi Bosne i Hercegovine iz različitih sfera poslovnog života, preduzetništva i biznisa, umjetnosti, sporta te informacionih tehnologija.
Naši učenici koji su izuzetno vrijedno radili na ovom projektu stekli su vještine organizacije, govorništva i timskog rada, ali i dobili samopouzadnje te inspiraciju za svoje buduće karijere. Pozivaju sve učenike Druge gimnazije da prisustvuju prvoj CEO High School konferenciji koja će se održati 25. marta 2017. godine u Domu mladih te sa još nekoliko stotina učenika sarajevskih srednjih škola svoje vrijeme upotpune na kvalitetan način i motivišu se za nastavak daljeg obrazovanja, ali i karijere.